Најновије вести

Косовско министарство потписало споразум о екстрадицији са САД

Косовски министар правосуђа Абелард Тахири и заменик помоћника америчког државног секретара Метју Палмер потписали су у Приштини Протокол о ратификацији Споразума о екстрадицији, наводи се у саопштењу министарства.

 

Тахири је рекао да овај чин означава “историјски моменат за билатералне односе двеју земаља у области правосудне сарадње”.

“Споразум одражава нову реалност на Балкану”, рекао је Тахири, а према његовим речима, споразум даље “јача владавину права и субјективитет Косова”.

Позивајући се на иницијативу немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Емануела Макрона, Палмер је рекао да верује да је та иницијатива подршка дијалогу у Бриселу.

“Разумемо састанке у Берлину и Паризу који су осмишљени да подрже свеобухватни дијалог за нормализацију односа између Косова и Србије, уз помоћ Европске уније”, нагласио је он.

Палмер је такође рекао да очекује да званична Приштина обустави царинску тарифу на увоз српске робе, како би се дијалог наставио што је пре могуће, додајући да Приштина има фунадаметалну подршку САД али да у тој земљи нису спремни на било какав договор.

Подели на: