Најновије вести

Косовско тужилаштво: Подигнуте 63 оптужнице у једном дану

Државни тужилац Косова саопштио је да су у последња 24 сата против 88 особа подигнуте 63 оптужнице за различита кривична дела од стране основних тужилаштава.

 

По налогу државног тужиоца, 12 особа је задржано 48 сати, а поднета су три захтева за притвор пет особа, осумњичених за извршење различитих кривичних дела.

Основно тужилаштво у Приштини током последња 24 сата притворило је двојицу осумњичених по налогу притворског тужиоца, а то тужилаштво је такође одредило три захтева за одређивање притвора за пет осумњичених особа.

У последња 24 сата, Основно тужилаштво у Приштини подигло је 16 оптужница против 17 особа за различита кривична дела.

Основно тужилаштво у Призрену је у последња 24 сата, по налогу тужиоца, притворило две особе у трајању од 48 сати. Имајући у виду да је то тужилаштво подигло 10 оптужница против 17 особа за различита кривична дела предвиђена Кривичним законом Косова.

Основно тужилаштво Пећи подигло је у последња 24 сата седам оптужница против 10 особа за различита кривична дела.

Такође, Основно тужилаштво у Гњилану у три одвојена случаја притворило је три осумњичена на 48 сати и подигло пет оптужница против шест особа.

Истовремено, Основно тужилаштво у Ђаковици у последња 24 сата у три одвојена случаја притворило је четири осумњичене особе, у трајању од 48 сати.

То тужилаштво је такође подигло две оптужнице против две особе за различита кривична дела.

Основно тужилаштво у Митровици подигло је 13 оптужница против 15 особа за различита кривична дела у последња 24 сата.

Такође, Основно тужилаштво у Урошевцу је у последња 24 сата привело једног осумњиченог и подигло 10 оптужница против 13 особа због различитих кривичних дела.

Подели на: