Косовско тужилаштво покренуло истрагу, Бровина жали због фотографије

Посланица Демократске партије Косова Фљора Бровина саслушана је у специјалном косовском тужилаштву вези са фотографијом коју је показала у парламенту, тврдећи да су доказ наводног силовања припадника српских снага једне Албанке током протеклих сукоба на КиМ.

Бровина је у скупштини рекла да је та жена косовска Албанка и да су је силовале српске снаге, али су онлајн медији одмах посумњали у аутентичност фотографије коју је посланица ПДК показала, наводећи да је снимљена са порнографског сајта и лако доступна на интернету.

Тврдње медија Бровина је негирала, тврдећи да чак зна и идентитет жене на фотографији.

Међутим, после саслушања у тужилаштву Бровина је рекла да није проверила аутентичност фотографије наводног силовања, додавши да жали због тога.

На питање да ли је спремна да поднесе оставку на место посланика, Бровина је истакла да “стоји на располагању”.

“На располагању сам у вези са свиме што се дешава на Косову. У односу на слободу и истину о трагедији на Косову, ја сам безначајна”, навела је Бровина.

Додала је да није угозила ничији приватност, јер, како тврди, није говорила о именима.

Председник Скупштине Косова и лидер Демократске партије Косова (ПДК) Кадри Весељи изјавио је раније поводом фотографије да ако се манипулише са нечим у парламенту, то лако може безбедносним механизмима да утврди Косовска обавештајна агенција.

Весељи је позвао посланике да остану усредсређени на иницијативу за успостављање међународног трибунала за злочине Срба на Косову, пренели су косовски медији.

“Нисам у позицији да говорим о нечему о чему нисам био обавештен и да претпостављам да ли је истина или није. Али, једна ствар је истинита и то нас држи живим и снажним да томе не окренемо леђа. Србија је починила геноцид. Србија је починила силовања. Србија је починила убиства “, рекао је Весељи у косовској Скупштини.

Подели на: