среда, 22. септембра 2021. | 10:25

Козарев: Мир на КиМ релативна категорија

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев истакао је да ситуација на северу КиМ није нимало наивна, додајући да ће се трудити да одрже мир и пруже максималну заштиту и подршку приведеним Србима.

 

Душан Козарев је рекао да је мир на КиМ реалативна категорија наручито последњих дана, али и месеци откад трају провокације.

Козарев је нагласио да су јуче провокације Албанаца дејствовале под фирмом специјалних јединица.

“У питању су пресвучени, агресивни екстремисти којима је за циљ био само да застраше српски народ у четири општине на северу КиМ”, рекао је Козарев.

Душан Козарев истакао је да је направљен јавни баланс тиме што јуче нису били мета само Срби, већ ће се поступак покренути и против неколико Албанаца.

“Тим Албанцима су на папирићима слати позиви да се јаве у полицијске станице, уредно, културно како би то било према неким цивилизацијским процедурама и очекивано”, рекао је Козарев додајући да су по Србе кренули под пуном ратном опремом, са дугим цевима и шлемовима.

Заменик директора Канцеларије за КиМ наглашава да ће адвокати водити рачуна да у даљој процедури пруже максималну помоћ и подршку свима који су јуче злостављани, приведени и повређени.

“Ситуација није нимало наивна, ово је нешто што исрцпљује, можда већ и деценијама ако гледамо условно уназад, али посебно у последњих годину дана, наручито након отмице директора канцеларије за КиМ, господина Марка Ђурића”, рекао је Душан Козарев.

Козарев је истакао да ће се трудити да се мир на северу КиМ одржи.

“Желимо мир, трудићемо се да га очувамо, да га одбранимо и по сваку могућу цену, али не преко одређених црвених линија и кад је у питању заштита елементарних живота нашег страновништва на северу КиМ, било какви догађаји који би водили ка томе, убудуће ће наићи на адекватан одговор наше државе, нашег народа”, закључује Козарев.

Подели на: