Најновије вести

Козарев: Очигледно су се спремили за потенцијалне сукобе

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, кога су јуче на путу од Ранилуга ка Новом брду зауставили приштински полицајци и приморали га да напусти јужну покрајину, оценио је да су такви догађаји “типични за Приштину”.

 

Kозарев, који је пошао на предизборни скуп Српске листе, објаснио је да га је дочекала заседа са најмање пет возила, а било их је, каже, још на различитим локацијама.

“Очигледно је да су се спремили за потенцијалне сукобе и ескалације и да је све пажљиво режирано. Опколили су нас са свих страна и саопштили нам: ‘Добили смо наређење из Приштине и ви, од пре пет минута, не смете да будете на простору Косова и Метохије'”, рекао је Козарев за ТВ Пинк, додајући да је потом упитао полицајце зашто су га уопште пустили да пређе на Косово.

Он је оценио да су такви догађаји типични за Приштину, посебно када за Србију, како каже, крену да се дешавају боље ствари по питању КиМ.

“Председник Вучић урадио је феноменалне ствари у УН, најављена су нова повлачења признања независности Косова и све ово изазива нервозу у Приштини. Осећају да ствари не иду у добром смеру и да народ није уз њих, па ни уз њихове фаворите”, рекао је Козарев.

Подели на: