Најновије вести

Србија неће бити одстрањена с Косова и Метохије  

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев спречен да дође Ново Брдо и Ранилуг у Косовском Поморављу.

 

Косовска полиција спречила је заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Душана Козарева да 27.септембра посети Ново Брдо и Ранилуг у Косовском Поморављу наложивши му да напусти Косово и Метохију с образложењем да „ да представници државних органа Срнбије нису пожељни на косовским изборима“.
Козарев је данас требало да присуствује предизборниим скуповима Српске листе у Новом Брду и Ранилугу и пренесе поруку јединства српског народа на Косову и Метохију са државом Србијом.

Како се каже у саопштењу Канцеларијеза Косово и Метохију, Косовска полиција је покушала такође да спречи долазак и помоћника директора канцеларије за КиМ, Петра Петковић Племетини.

У саопштењу се истиче да је овај насилнички акт Приштине у супротности са свим договорима о слободи кретања и да преставља бруталну демонстрацију силе са очигледним циљем да се Срби на Косову и Метохији застраше и одврате од подршке Српској листи. Наглашено је да Косовска полиција на овај начин ставила у службу политике , а све у интересу политичких субјеката који се уз албанску подршку боре са Српском листом за десет загарантованих српских поланичких места у парламенту привремених институција самоупрве у Приштини.

„Упозоравамо виновнике оваквих насилних аката и провакација да ће кривично одговарати када постану доступни нашим правосудним органима. Србија неће биби одстрањена с Косова и Метохије бесмисленим насилничких акцијама и српски народ ће упркос овом насељу референдумски 6. Октобра гласати за чврсте везе са својом државом Србијом.О бесправном поступању према званичницима државне институције Србије биће информисане све међународне инстанце“- стоји у помннутом саопштењу.

Већи број Срба окупио се у Дому културе у Зебинцу у Новом Брду с намером да дочека и поздрави Душана Козарева. Након информације да је њему спречен долазак, председник општине Светислав Ивановић и представници Косовско Поморавског огруга позвали да 6.октобра буду јединствени и да гласају за Српску листу на предстојећим парламентарним изборима.

-Само јединствени можемо да останемо и опстанемо на овим просторима. То је и порука наше државе Републике Сбије и нашег председника Александра Вучића. Зато вас позивам да на предстојећим локалним изборима гласате за Српску листу која ће нас на могући начин представљати и борити се за наше интересе-казао је Ивановић на скупу у препуном Дому културе у Зебинцу.

Он је том приликом пренео поруку помоћника директора канцеларије за Косово и Метохију, Душана Козарева, чији је најављени долазак у Ново Брдо био спречен, да Срби у овој општини масовно изађу на биралишта и дају свој глас Српској листи као и то и да ће држава Србија увек бити уз свој народ на Косову и Метохији.

Додајмо и то да је Козарев је претходних дана посетио Клокот, Пасјане и Шилово, где је Србима пренео поруку свих надлежних инстанци Републике Србије, да ће држава Србија наставити да улаже у српским срединама и да је Држава Србија њихова држава и да на престојећим изборима гласају за Српску листу.

С.И.

Подели на: