Најновије вести

Козарев задржан на Јарињу више од два сата

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев задржан је више од два сата на прелазу Јариње и није му омогућено да присуствује академији поводом обележавања Дана општине Косовска Митровица и 75 година од ослобођења. Козарев је рекао да неко себи даје за право да спречава слободу кретања, крши све постигнуте споразуме, уз оцену да нема рационалног разлога за тако нешто.

 

Након двочасовног задржавања, Душану Козареву је омогућено да крене пут Лепосавића.

Душан Козарев је за Косово онлајн изјавио да су на Јарињу заустављени, као и обично, без неког образложења, али да колико год било непријатно то беспотребно задржавање и малтретирање, неће их тиме спречити да буду са својим народом и сада и увек.

Истакао је да неко себи даје за право да спречава слободу кретања, крши све постигнуте споразуме, уз оцену да нема рационалног разлога за тако нешто.

Осврнуо се и на оне “који праве неке комбинације о формирању владе привремених институција самоуправе” и поручио им да “науче на грешкама” претходника и разлозима због којих су изгубили поверење унутар самог албанског етничког корпуса управо једностраношћу и спречавањем нормалног живота људи увођењем бесмислених антицивилизацијских такси и мишљењем да ће добити неке брзе и јефтине поене, а заправо “себи пуцали у ногу”, преноси Косово онлајн.

У том смислу, додао је Козарев, и они који сада мисле да ће показивањем “јаких мишића” или таквим потезима против српског народа и званичника, против процеса дијалога, нешто остварити такође ће погрешити.

Поручио је и да председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и српски народ јасно показују са испруженом руком да су спремни и за договор и компромис, “али не за понижења и малтретирања” те да такве ствари треба прекинути што пре.

Рекао је и да ни данас на Јарињу није било образложења за такав потез и да их ретко када и има или се тек помене нека наводна претња безбедности или неки списак, па чак и бактериолошка исправност.

Подели на: