Најновије вести

Козарев: Косово је независно од преговора Самарџића у Бечу

Члан Главног одбора СНС Душан Козарев реаговао је јуче на изјаву професора Слободана Самарџића, да се “српска страна показала као слаб играч у бриселском дијалогу”, подсетивши да је тзв. Косово једнострано прогласило независност, након преговора које је Самараџић водио у Бечу.

 

То је резултат ‘јаког играча’ у преговорима с Приштином”, каже Козарев.

Према његовим речима, политика Слободана Самарџића, за којег каже да је “квази-патриота”, одувек је измештена из реалности и смештена у имагинарни свет лепих жеља.

“Таква политика сањарења и склањања проблема под тепих наше сународнике на КиМ доводи у егзистенцијалну опасност”, поручио је Козарев у писаној изјави достављеној медијима.

Председник Александар Вучић, за разлику од Самарџића, истиче Козарев, није склон маштању и бежању од проблема, већ Србију настоји да учини снажнијом и богатијом а српски народ на Косову и Метохији безбеднијим у реалним политичким околностима.

Професор Факултета политичких наука Слобдан Самарџић изјавио је раније јуче за ТВ Н1 да је “Србија слабо прошла када је у питању Бриселски споразум и пита се шта Вучић да очекује од друге стране, ако Србија није добила ништа, а дала је све”.

Подели на: