Најновије вести

Козареву поново забрањен улазак на КиМ

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Душану Козареву данас није било дозвољено да преко административног прелаза Мердаре уђе у јужну Покрајину, саопштила је Канцеларија за КиМ.

 

Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, то је друга противправна и антидемократска забрана која је у једном дану примењена према представницима Канцеларије.

Претходно је Душан Јововић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију задужен за заштиту културне баштине, враћен са административног прелаза Јариње.

Козарев се упутио у Призрен, где је требало да отвори песничке сусрете “Лазар Вучковић”, у организацији Установе за новинско-издавачку делатност “Панорама–Јединство”.

“Забрана Козареву, дакле, није само чин политичког насиља, већ и директни напад на право српског народа на Косову и Метохији да слободно негује свој идентитет и културу”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Овакав апартхејд није виђен у савременој Европи и позивамо међународне организације за заштиту људских права да се пробуде и реагују на бруталне изливе мржње и шовинизма према српском народу који протеклих дана долазе из Приштине”, додају из Канцеларије за КиМ.

Истичу и да “албански сепаратисти неће забранама и политичким терором сломити дух српског јединства и отпора на Косову и Метохији и истиснути Републику Србију из њене јужне Покрајине”.

Заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Душана Козарева су прошле недеље на путу од Ранилуга ка Новом Брду зауставили приштински полицајци и приморали га да напусти јужну покрајину.

Подели на: