петак, 02. јуна 2023. | 16:44
Најновије вести

Крађе постале свакодневница

Поповић обишао обијену школу у Сушици и затражио проналажење разбојника

 

Непознати починиоци обили су протекле ноћи Електротехничку школу ”Михајло Пупин” У Сушици, као и неке од просторија Основне школе ”Свети Сава”.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је школу у Сушици. Он је том приликом полицију и безбедносне структуре позвао да се озбиљно позабаве крађама на територији локалне самоуправе и коначно пронађу лопове.
-Крађе, обијање кућа, сада и институција, постала је свакодневница код нас. Оно што посебно забрињава је то што починиоци никако да се пронађу. То сигурно охрабрује људе који се овим баве, да могу да прођу некажњено, због чега се оваква дела понављају, казао је Поповић и наставио:
Апелујем на полицију и безбедносне структуре да се озбиљно позабаве овом ситуацијом која је у нашој општини све учесталија. Пре две недеље однет је банкомат из Дома културе и још увек немамо никаквих резултата. Ако желимо безбедну општину и сигурнији живот, онда морамо превентивно да се позабавимо овим стварима, а сигурно је да је решење да се починиоци што пре пронађу.
Директор Елеткротехничке школе Милан Димитријевић казао је да су обијање школе пријавили радници који су обављали генерално чишћење просторија у оквиру припрема за рад.
-Разбојници су ушли кроз прозор, однели један рачун новије генерације, а када нису могли да прођу кроз врата која воде из кабинета до осталих просторија, обили су врата од фискултурне сале. Упали су и у зборницу, извршили преметачину, упали у пар канцеларија, где су извршили преметачину папира. Покушали су да скину неке рачунаре које нису узели, само су почупали каблове и однели један рачунар и пратећу опрему, рекао је Димитријевић.
Из кабинета Електротехничке школе, лопови су однели компјутер и причинили мању материјалну штету, док су покушали да изврше крађу и обију и канцеларије Основне школе. М.Ч.

Подели на: