понедељак, 16. маја 2022. | 17:10
Најновије вести

Крос РТС-а “Кроз Србију” у Косовској Митровици

У организацији Министарства просвете, Медицинске школе са домом ученика и Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Косовска Митровица, 29. Крос РТС-а традиционално се одржао у Косовској Митровици. У 16 трка, више од 1500 деце, такмичило се у зависности од старосне доби, на 100 до 550 м.

 

Предшколци, основци и средњошколци такмичили су се у зависности од старосне доби у трци од 100 до 550 метара.

У име Привременог органа, Министарства просвете и Медицинске школе учеснике је поздравила Марина Бишевац, директор средње медицинске школе са домом ученика Косовска Митровица.

“Данашњи крос није трка за освојеним дипломама и медаљама. Ово је трка за ваше здравље и оно што не смемо заборавити никада, то је наша крилатица – у здравом телу здрав је и дух”, рекла је Бишевац.

Крос РТС-а одржава се у Косовској Митровици под покровитељством Привременог органа Косовске Митровице, а организатор је Установа за спорт и специјализоване услуге.

“На данашњем кросу учествују све школе, основне и средње и предшколске установе, имамо 16 трка, на стази је око 1500 до 2000 учесника”, рекао је Петар Трајковић, директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Косовска Митровица.

Основне школе “Свети Сава”, “Бранко Радичевић”, “Владо Ћетковић” као и ученици специјалне школе “Косовски Божур” истичу да им данашњи дан пуно жначи.

Из Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Косовска Митровица истичу да је изузетно битно да се деца посвете неговању спортског духа и физичкој култури.

“Задовољни смо, можда је могло да буде мало и масовније. Основне школе су имале одличан одзив, више се радују спорту, док су средњошколци могли мало боље”, рекао је Петар Трајковић, директор Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге Косовска Митровица.

Партизанско брдо је данас било права атлетска стаза коју су ученици оставили онако како су је и затекли, чисту и насмејану за будуће нараштаје.

Подели на: