Кубуровић: Резолуција говори о страху Приштине

Министарка правде Нела Кубуровић  оценила је да резолуција приштинских власти о наводном геноциду српских снага на Косову говори о катастрофалној политици коју воде, као и о страху од истине.

 

“Усвајање резолуције показује две чињенице – прва је да актуелној власти у Приштини гори под ногама због катастрофалне политике коју воде, због које сваког дана све више и више гурају и Србе и Албанце, који тамо живе, у све већи друштвени амбис и пропаст, па мисле да ће оваквим потезима дављеника успети да себи обезбеде још неколико месеци на власти”, навела је Кубуровићева у писаној изјави.

Према њеним речима, друга чињеница јесте страх од истине која ће се показати пред Специјалним судом за ОВК, када буду подигнуте прве оптужнице.

“Јер, ко се налази на челу самопрозване државе Косово? Налазе се вође терористичке организације, која је протерала на десетине хиљада Срба са простора АП Косово и Метохија. Плаши се и Тачи, и Харадинај, и Љимај да ће о масовним гробницама Срба чути цео свет, да ће се о убијању и клању српске деце причати ван Србије, да ће се пронаћи и казнити одговорни за вађење људских органа у ‘Жутој кући’, да ће џелат сваке српске жртве после више деценија глувог мрака добити своје име и презиме”, нагласила је Кубуровићева.

Срамна резолуција, како је додала, још једном потврђује да Приштина не жели мир и стабилност, и да никада није имала искрену жељу за дијалогом.

И Срби и косовски Албанци треба да живе једни поред других, а то је једино могуће уколико и једна и друга страна буду за истим столом, закључила је министарка правде.

Скупштина привремених институција у Приштини усвојила је синоћ резолуцију о наводном геноциду Србије током рата на Косову 1998-1999. године.

Подели на: