Најновије вести

Курти: Договор зависи од српске стране, Косово непоколебљиво за међусобно признање

Премијер Косова Аљбин Курти рекао је поводом предстојећег састанка 18. августа у Бриселу са српским председником Александом Вучићем да дијалог треба да буде о правно обавезујућем споразуму за пуну нормализацију односа уз обострано признање, преноси Коха.

 

Курти је навео да договор зависи од српске стране, јер је, косовска страна спремна и непоколебљива за међусобно признање.

„Вољан сам и заинтересован да дијалог у Бриселу, тамошњи разговори, осим што су истовремено принципијелни и садржајни, не буду дијалог ради дијалога већ дијалог за правно обавезујуц́и споразум, за пуну нормализацију уз међусобно признање. Али морате да шватите да у овом случају од друге стране зависи да ли ц́е бити договора, а што се мене тиче, воља и интерес су неоспорни и непоколебљиви“, рекао је Курти.

Он је додао да је реципроцитет здрава и нормална акција добросуседских односа.

„Ми доносимо суверене одлуке. Ја сам на састанку 15. јуна прошле године и 19. јула прошле године рекао да је споразум стабилан и применљив када су унутра здрави принципи, реципроцитет је акција здравих и нормалних добросуседских односа“, додао је Курти.

Подели на: