Најновије вести

Курти против Тачија и Весељија

Суд у Приштини покренуо је истрагу поводом кривичне пријаве Аљбина Куртија и Глаука Коњуфце против Хашима Тачија и Кадри Весељија, који су лидере покрета Самоопредељење оптужили да су део терористичке организације “Око народа” одговорне за покушај убиства приштинског адвоката Азема Власија.

 

Курти и Коњуфца су кривичну пријаву против лидера Демократске партије Косова поднели крајем априла, одбацујући оптужбе Тачија и Весељија да су део групе оптужене за тероризам и рушење поретка.

“После седам месеци, коначно имамо добре вести јер је тужилаштво почело да ради свој посао…”, саопштио је покрет Самоопредељење.

Куртијева странка је, такође, навела да су Тачи и Весељи крајем прошле године, под заклетвом и пред судијама, оптужили Куртија и Коњуфцу да су део терористичке организације “Око народа”.

Самоопредељење тврди да су ове оптужбе део покушаја да се ова странка елиминише са косовске политичке сцене.

Организација “Око народа” преузела је одговорност за покушај убиства адвоката и некадашњег комунистичког функционера Азема Власија 2017. године. Ова група је, такође, најавила серију убистава лидера косовских Албанаца из осамдесетих и деведесетих година, називајући их издајницима.

Тачи је, одмах затим, оптужио Аљбина Куртија да стоји иза ове групе. шро је лидер Самоопредељења оштро демантовао.

Косовско тужилаштво је после напада на Власија, подигло оптужнице против десет особа због учешћа у овој организацији.

Подели на: