понедељак, 06. фебруара 2023. | 09:39
Најновије вести

Курти се састао са Мицотакисом у Атини, затражио признање од Грчке

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти састао се у Атини са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом, од којег је, како се наводи у саопштењу приштинске владе, тражио да се Грчка придружи земљама које су признале косовску независност.

 

Како се додаје, Курти је захвалио Мицотакису на “конструктивном односу” према Приштини који је, како се тврди, “Грчка показала последњих месеци, посебно дајући подршку либерализацији визног режима за грађане Косова и залагањем за чланство Косова у међународним организацијма”.

Курти је, наводи се, рекао да Атина и Приштина морају да ојачају међусобне односе због, како тврди, “дуге заједничке историје, заједничког циља мира и безбедности на Балкану и заједничке будућности”.

Мицотакис је, према саопштењу Приштине, потврдио посвећеност Грчке даљој промоцији и јачању сарадње између Атине и Приштине, “у оквиру промоције европске перспективе Западног Балкана”.

Како се наводи у саопштењу, током састанка, они су разговарали и о “јачању билатералних економских односа” Атине и Приштине.

Подели на: