Најновије вести

Курти: За Албанце долазе добра времена

Косовски премијер Аљбин Курти поручио је данас, на обележавању “100 година од како је Хасан Приштина био премијер Албаније” да долазе добра времена за Албанце, али и за њихове суседе, јер су велики партнери Албанаца одлучнији него икад да им помогну у борби за правду и демократију, али и против негативних руско-кинеских утицаја у градовима и земљама у којима живе, преноси Економија онлајн.

 

Курти није био у могућности да лично присуствује форуму на тему “Албански узроци пре и после Хасана Приштине” у Скопљу због обавеза, али је упутио поруку учесницима у којој је, између осталог, рекао да су Албанци усмерени ка Западу, да су њихови савезници САД и ЕУ, а да је њихова легитимна тежња равноправност с другим народима на Балкану и мирољубиво и демократско национално јединство.

“Порука коју желим данас да пошаљем је блискост, заједнички пројекти, координација и рад. Тек када будемо јако повезани једни с другима, моћи ћемо да се отворимо ка својим суседима без опасности”, навео је Курти.

Каже да је најхитнији задатак Албанаца борба против корупције и трасирање пута ка економском развоју.

“Регион добија дугорочну сигурност и стабилност само кажњавањем и изолацијом криминалаца и нико од албанских политичара не би требало да сарађује с криминалцима”, рекао је Курти.

Најавио је да ће за неколико дана присуствовати церемонији отварања Булевара “Хасана Приштине” у Скопљу.

Подели на: