Најновије вести

Лајчак: Договорени неки кораци у дијалогу Београда и Приштине, али без напретка у имплементацији

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да су договорени конкретни кораци по питању неколико практичних проблема, али да није било напретка у имплементацијиј Споразума о путу ка нормализацији односа Београда и Приштине.

 

 

“Управо сам започео своју посету Лондону након бурне недеље, која је почела у Бриселу и завршила у Мадриду. У Бриселу сам био домаћин главним преговарачима Косова и Србије”, навео је Мирослав Лајчак на Фејсбуку сумирајући прошлу недељу.

Додао је да су на састанку главних преговарача, одржаном 2. јула, након више од седам сати интензивних разговора, договорени конкретни следећи кораци по питању неколико практичних проблема, али да, нажалост, није било напретка у ширем контексту – имплементацији Споразума о путу ка нормализацији.

Лајчак је навео да је из Брисела отпутовао у Мадрид како би учествовао на инаугуративном састанку Високог групе Светског економског форума о Стратешкој међузависности и годишњем састанку Европског савета за спољне послове, а да је боравак у Мадриду искористио и да разговара о дешавањима на Западном Балкану са државним секретаром за европске послове Шпаније.

Подели на: