Најновије вести

Лајчак: Изазови на З.Балкану нису нестали, ситуација на северу КиМ у врху агенде

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је данас, након састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, да изазови на Западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на северу Косова и Метохије.

Иако је током лета темпо у Бриселу успорио, изазови на Западном Балкану нису нестали. Посебна област која је остала високо у мојој агенди је ситуација на северу Косова”, написао је Лајчак на Фејсбуку.
Додао је да је позвао Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре.
“Заједно са нашим тимовима детаљно смо разговарали о питањима у вези са дијалогом, пренели једни другима оцене тренутне ситуације, дешавања последњих месеци и очекивања за наредни период. Такође смо се побринули да ускладимо неопходне наредне кораке и приоритете”, навео је Лајчак.
Он је додао да ће посетити Алпбах, Блед и Београд где ће се састати са премијером Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, “али и низом партнера, пријатеља и стручњака за Западни Балкан и светска политичка дешавања”.
Подели на: