Најновије вести

Лајчак о дијалогу Београда и Приштине: Финализујемо раније започете теме

Специјални представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак каже да се на разговорима на експертском нивоу финализују питања о којима се раније разговарало. Марко Ђурић је поручио да су разговори у Бриселу били тешки и непријатни.
“Пред састанак на високом политичком нивоу између Београда и Приштине који ће се одржати почетком септембра, састао сам се са главним преговарачима/координаторима у Бриселу како би финализовали рад на питањима о којима смо разговарали на претходним састанцима”, навео је Мирослав Лајчак на Твитер налогу

 

 

Експерти Београда и Приштине на трећој рунди састанака у Бриселу разговарали су о несталим и расељеним лицима и еконимским односима две стране.
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су разговори у Бриселу били тешки и непријатлни јер су представници Београда, како је навео, морали да се суоче са тврдњама да нема проблема интерно-расељених и избеглих лица и са негирањем навода да на КиМ постоји 18.000 узурпираних кућа и станова.
Председник Србије Александар Вучић је током разговора са косовским премијером Авдулахом Хотијем 16. јула нагласио важност решавања питања несталих и расељених с подручја КиМ.
Нова рудна разговора на високом политичком нивоу између Београда и Приштине најављена је за почетак септембра, највероватније за 7. септембар, непосредно након разговора две стране у Вашингтону, 4. септембра.

Подели на: