Најновије вести

Лајчак са Бисљимијем о таблицама: Хитно пронаћи решење

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је са главним преговарачем Приштине у дијалогу са Београдом Бесником Бисљимијем о актуелној кризи у односима две стране, нарочито о питању регистарских таблица.

 

 

Мирослав Лајчак је на Твитеру навео да је потребно да се хитно пронађе решење како би се обезбедила безбедност и стабилност на терену и нагласио да су неприхватљиви било каква ескалација и насиље.

“Са Бесником Бисљимијем данас, разговарам о актуелној кризи у односима Косова и Србије, посебно о питању регистарских таблица. Морамо хитно да пронађемо решење да обезбедимо безбедност и стабилност на терену. Било каква ескалација или насиље су неприхватљиви”, поручио је Лајчак и објавио слику са Бисљимијем.

ЕУ очекује напредак у дијалогу Београда и Приштине, деескалацију и конструктивну спремност да се иде напред, а спремна је да дочека председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских власти Аљбина Куртија чим то буде могуће, поновио је поруку високог представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља његов портпарол Петер Стано.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ изјавио је јуче да је спреман да закаже састанак Београда и Приштине на највишем нивоу “ако преговарачи направе напредак ка практичном решењу о регистарским таблицама пре рока 21. новембра”.

Подели на: