Најновије вести

Лајчак са Ескобаром: Изазови на Западном Балкану нису нестали, ситуација на северу КиМ у врху агенде

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је, након састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, да изазови на Западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на северу Косова и Метохије.

 

 

Лајчак је на Фејсбуку навео да упркос томе што је током лета темпо у Бриселу успорио, да изазови на Западном Балкану нису нестали. Посебна област која је остала високо у мојој агенди је ситуација на северу Косова”, додао је Лајчак.

Нагласио је да је позвао Габријела Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре.

“Заједно са нашим тимовима детаљно смо разговарали о питањима у вези са дијалогом, пренели једни другима оцене тренутне ситуације, дешавања последњих месеци и очекивања за наредни период. Такође смо се побринули да ускладимо неопходне наредне кораке и приоритете”, навео је Лајчак.

Лајчак је рекао да ће посетити Алпбах (Европски форум у Алпбаху), Блед и Београд где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, “али и низом партнера, пријатеља и стручњака за Западни Балкан и светска политичка дешавања”.

Подели на: