Најновије вести

Лајчак са Куртијем о даљим корацима за напредак у дијалогу

Спрецијални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је после разговора са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем да је време за напредак у дијалогу Београда и Приштине. Курти је рекао да дијалог са Београдом “треба да буде закључен стабилним и изводљивим споразумом”.

 

 

Лајчак је са Куртијем разговарао на маргинама Економског форума у грчким Делфима.

“Разговарали смо о актуелним питањима и следећим корацима у дијалогу о нормализацији односа са Србијом. Сада је време за напредак”, навео је Лајчак на Твитер.

“Током састанка је било речи о напретку процеса дијалога између Косова и Србије, као и о наредним корацима у овом процесу. Премијер је истакао да је Влада Косова посвећена принципијелном и уравнотеженом дијалогу. Он је поновио да грађани треба да имају користи од овог дијалога, кроз стабилан и примењив споразум, који се фокусира на међусобно признање”, наводи се у саопштењу из кабинета Аљбина Куртија.

Када је реч о регистарским таблицама возила, Курти је истакао чињеницу да су до рока за договор о том питању остале још две недеље.

Подели на: