недеља, 04. јуна 2023. | 11:16
Најновије вести

Лакше и брже до пацијената

Ново теренско санитетско возило уручено Дому здравља у Лепосавићу

 

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић и Председник Привременог органа и грдоначелник Лепосавића Зоран Тодић уручили су запосленима у Дому здравља у Лепосавићу ново санитетско возило.
Лепосавич, 13. Маја- Дом здравља у Лепосавићу прошле године је комплетно реновиран, а сада се полако обнавља и његов возни парк. Ново теренско санитетско возило запосленима у овој здравственој установи, уручила је Јелена Стојковић , помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију. Управница Дома здравља докторка Љиљана Вукадиновић, којој су уручени уговор и кључеви поменутог возила, захвалила је овом приликом Канцеларији за Косово и Метохију за континуирану помоћ, али и руководству Скупштине општине за сву бригу коју показује за наше становништво како би помогло здравственим радницима у сталној борби против пандемије коронавируса која нас прати ево већ другу годину.
-Настављамо утабаном стазом стварања што бољих услова за живот становништва на простору Косова и Метохије, а ово возило сигурно ће вам помоћи да лакше и брже стижете и помажете пацијентима. Наставићемо и убудуће да помажемо наш народ и његов опстанак на овим просторима, казала је Стојковић.
Градоначелник и председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић истакао је,” да је управо залагањем Канцеларије за КиМ прошле године комплетно реновиран Дом здравља у Лепосавићу, а да ће се у овој години наставити са његовим опремањем. Возило које је уручено допринеће обнови возног парка ове здравствене установе, а радиће се и на опремању ОРЛ одељења и набавци ултразвучног апарата”, казао је Тодић.
Управница Дома здравља, докторка Вукадиновић, истакла је још да ће ово теренско возило посебно значити нашим пацијентима у удаљеним селима да би се брже и лакше стизало до њих, а познато је да је општина Лепосавић веома разудјено подручје са око седамдесет села, у којима су махом старчка домаћинства. В.В.

Подели на: