Најновије вести

Лапље Село: Породицама уручени кључеви 24 стана

Председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио је данас у Лапљем Селу кључеве 24 стана породицама из социјалне категорије и младим брачим паровима.

 

У Лапљем Селу за социјално угрожене породице и брачне парове изграђено је шест зграда. Четири, са 16 станова, изградила је Општина Грачаница, а две са осам станова Министарство локалне самоуправе. Кључеве су добиле 24 породице које ће се уселити у станове површине од 43 до 54 квадрата, у зависности од броја чланова домаћинстава, саопштила је Општина Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је локална самоуправа посвећена пружању помоћи и решавању стамбених питања грађана.

“Настављамо да улажемо у будућност, доказ су ови станови који ће, сигуран сам, на боље променити живот породицама и обезбедити им пристојне услове за живот. Нећемо овде стати, у Грачаници је у току изградња још 36 стамбених јединица. Имамо још планова и породица којима је неопходна помоћ. Леп је осећај када усрећите оволики број породица, када видите насмејану и задовољну децу, која су гарант нашег опстанка, а на нама је да се бринемо о њиховој будућности”, казао је Поповић.

Поповић је поновио да је план да се у наредним годинама збрину све породице које немају решено стамбено питање.

Стамбено питање решила је четворочлана породица Јелене Радић, која се захвалила свима који су допринели да након десет година приватног становања добије свој дом.

“Много нам значи и презадовољни смо, јер смо коначно дочекали да имамо свој кров над главом. Олакшаће нам живот, нећемо плаћати станарину и моћи ћемо да улажемо у друге ствари”, казала је Јелена.

Након шест година становања, стамбено је збринута и самохрана мајка Милица Ðукић.

“Хвала председнику Поповићу и његовим сарадницима што су нам ово омогућили“, рекла је Милица.

Стан је добила и из Косова Поља прогнана породица Рикало.

“Захваљујући локалној самоуправа која је шватила проблем расељених и протераних лица ми сада имамо трајни смештај. Од 17. марта 2004. године мењали смо станове, тако да је срећа и задовољство што сада на једном месту планирамо будућност”, каже Невенка Рикало.

Стамбено је збринута и седмочлана ромска породица Ћелић из Преоца.

“Ово је за нас највећа срећа, мени и породици је ово нови живот. Живели смо у тешким условима без воде и струје, сада нам је лакше”, каже Берјан Ћелић.

Станови су породицама додељени на основу јавног конкурса који је локална самоуправа расписала на основу Социјалне карте становања.

Подели на: