Најновије вести

Лепосавић: Подстицајна средства за развој пољопривреде и воћарства

Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Републике Србије издвојили су у 2018. И 2019 години средства за развој пољопривреде у општини Лепосавић. Председник Привременог органа Зоран Тодић са сарадницима уручио је опрему за наводњавање, пумпе и цистерне за воду.

 

Подстицајна средства за развој пољопривреде и воћарства добро су дошла домаћинствима у долини ибра и на падинама Копаоника и Рогозне јер ће на тај начин пољопривредници помоћи себи и другима да унапреде производњу и повећају приносе.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић уручио је опрему за наводњавање кап по кап, пумпе за наводњавање и цистерне за воду са пратећом опремом.

“Оно што у овом тренутку могу да кажем а у вези је са подстицајним средствима за развој пољопривреде на територији наше општине у току је поступак јавне набавке у износу од девет милиона динара, то је из протекле године, тако да очекујемо да и ове године Канцеларија за КиМ издвоји значајна средства како би наставили да помажемо пољопривредна домаћинства. Протеклих дана обишли смо многа домаћинства и тако се упознали са тим шта овим пољопривредницима недостаје. Заједно са Владом Републике Србије и Канцеларијом за КиМ успећемо да обезбедимо све оно што је неопходно за успешно бављење пољопривредом”, рекао је Тодић.

Члан Комисије за расподелу средстава Марина Ракић је убеђена да је опрема дођла у праве руке и да ће је пољопривредници правилно искористити.

“Комисија је узела у обзир људе који никада нису добили нешто да добију сада и то они који се баве воћарством”, рекла је Марина Ракић.

Драгиша Премовић из села Јариње бави се узгојем лешника и боровница захвалио се Влади Србије, Канцеларији за КиМ и општини Лепосавић на помоћи коју добијају.

Подстицајна средства за развој пољопривреде у 2018. и 2019. години обезбедила је Влади Републике Србије и Канцеларији за КиМ.

Подели на: