Најновије вести

Лепосавић: Тодић уручио Црвеном крсту хуманитарну помоћ за социјално угрожене породице

Председник општине Зоран Тодић је у присуству службеника Унмика уручио значајну количину пакета са основним животним намирницама, средствима за хигијену, заштитним маскама и средставима за дезинфекцију Црвеном крсту Лепосавић.

 

 

Расподелу ове помоћи организоваћемо наредних дана у сарадњи са члановима савета месних заједница и волонтерима Црвеног крста. Ови пакети помоћи намењени су за породице и појединце који живе у тешким социо – економским условима, са циљем ублажавања последица изазваних коронавирусом”, рекао је Тодић, наводи се у саопштењу општине Лепосавић објављеном на Лепосавић Порталу на Фејсбуку.

Додао је да ће “пакети донекле олакшати свакодневницу породица и појединаца којима је епидемија коронавируса додатно отежала ионако тежак животни положај” у време епидемије и најавио ће општина и у будуће помагати социјално угроженим породицама и водити бригу о њима у сарадњи са надлежним установама.

“Посебно наглашавам свакодневну помоћ и подршку државе Србије, председника, Владе и Канцеларије за Косово и Метохију који значајним финансијским средствима кроз разне програме помоћи и подршке помажу сваку угожену породицу и појединца. Овде пре свега мислим на стална социјална давања, једнократне помоћи, помоћ у виду грађевинског материјала, стамбено збрињавање итд. Једноставно без помоћи и подршке државе Србије ова категорија становништва била би у још тежој ситуацији”, рекао је Тодић.

Захвалио је УНМИК-у и НВО “Еко Про” на донацији и изразио спремност за сарадњу и у наредном периоду.

Представници УНМИК-а су се захвалили што су имали прилике да се упознају са тренутном ситуацијом на територији општине Лепосавић изазваном епидемијом коронавируса, као и са каквим проблемима и изазовима се суачавају становници те општине.

Изразили су спремност да и у будуће буду од помоћи у складу са својим мандатом и могућностима.

Секретар општинске организације Црвеног крста захвалио је руководству општине и УНМИК-у на донацији, рекавши да су запослени као и велики број волонтера спремни да у сарадњи са локалном самоуправом као и много пута до сада, буду на располагању и од помоћи становништву општине Лепосавић.

 

Подели на: