Најновије вести

Лешак: Подршка и помоћ угроженим породицама

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић у пратњи представника Месне заједнице Лешак обишао је вишечлане социјално угрожене породице у селу Остраће.

 

Тодић се упознао са условима у којима та домаћинства живе, које су њихове потребе и проблеми као и на који начин би се могао знатно побољшати квалитет њиховог живота.

Екипа лекара Дома здравља Лепосавић прикључила се општинској делегацији у обиласку сеоских домаћинстава, обавила лекарске прегледе и тамо где је било неопходнао указали лекарску помоћ.

У селу Остраће Тодић је посетио петочлану породицу Лешевић у којој нико није запослен, а преживљавају бавећи се пољопривредом.

Њихов незавидан положај отежава и лоше здравствено стање млађег детета, које има проблема са очима.

“Општина Лепосавић ће у сарадњи са Владом Републике Србије кроз различите видове подстицаја настојати да задовољи потребе становништва у циљу унапређења пољопривредне производње, нарочито оних породица које на тај начин обезбеђују егзистенцију”, обећао је Тодић мештанима Остаћа.

Представници локалне самоуправе посетили су и деветочлано домаћинство Небојше Чукића који живи за братом, снајом, родитељима. Једно од Небојшине троје деце има срчане проблеме и неопходно му је лечење. Чукићи су корисници социјалне помоћи.

Чукићи су од локалних представника власти затражили запослење као и грађевински материал за кућу, помоћ за изградњу и опремање купатила.

Руководство Општине Лепосавић је нагласило да ће у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохојиу изаћи у сусрет овој пародици и пружити неопходну помоћ.

Душану Чукићу који живи са супругом и троје деце, а сви су без посла, Општина Лепосавић је доделила кућу у којој сада живе. Породица се издржава од пољопривреде, а локална власт им је обећала помоћ за изградњу штале и троторара око куће.

Шесточана породица Славка Лешевића се издржава од пољопривреде, нико у породици не ради и једино примање им је социјална помоћ. Домаћин је истакао да му локална самоуправа може помоћи донацијом пољопривредне механизације.

Небојша Петронијевић живи у домаћинству са супругом и двоје деце у засеоку Парлин Поток код Остраћа. Небојша је запослен у ЈП „Србијашуме“, ШГ „Ибар“ Лепосавић, где остварује доходак у износу од око 30.000 динара. Супруга је незапослена. Небојшина месечна плата не задовољава основне потребе породице, стога се Петронијевићи баве пољопривредом и сточарством. Како би могао да увећа производњу и зараду, Небојша је од представника локалне самоуправе затражио трактрор који би му олакшао рад на имању.

Подели на: