Најновије вести

Љимај правоснажно ослобођен оптужби за организовани криминал

Апелациони суд у Приштини одбио је као неосновану жалбу Специјалног тужилаштва у предмету против Фатмира Љимаја и других за организовани криминал и злоупотребу службеног положаја у периоду док је Љимај био министар косовског министарства транспорта, поште и телекомуникација (МТПТ).

 

Том одлуком Апелациони суд је потврдио ослобађајућу пресуду основног приштинског суда, којом се Љимај и остали ослобађају свих оптужби.

У предмету “МТПТ”, Фатмир Љимај, Ендрит Шаља, актуелни министар за трговину и индустрију, Неџат Краснићи, Шептим Телаку и Флорим Зука били су оптужени за кривична дела организоваог криминала, злоупотребе службеног положаја или овлашћења, примање мита, подмићивање, злоупотреба овлашћења у привреди, спречавање прања новца и друга кривична дела.

“Апелациони суд је утврдио да првостепени правосудни орган није починио значајније процедуралне повреде, да је правилно применио кривични закон, ка и да је потпуно исправно утврдио чињенично стање”, саопштено је из тог суда, пренела је приштинска Бота сот.

Оптужницу против Љимаја и других, спајајући случајеве познате под називом “МТПТ 1” и “МТПТ2”, поднео је тужилац Еулекса 30. октобра 2015. године.

Љимај је актуелни заменик косовског премијера и лидер Нисме.

Бивши високи командант Ослободилачке војске Косова, такође је ослобођен и пред Хашким трибуналом за ратне злочине у бившој Југославији и био је ослобођен оптужби за ратне злочине од судског већа Еулекса.

Подели на: