Најновије вести

Људи овде могу са сигурношћу да планирају будућност

Отворен реновирани Дом здравља у Лепосавићу

Комплетно је реновиран Дом здравља у Лепосавићу , корисне површине 1500 квадрата, који је саграђен пре тридесет пет година, и до сада никада није комплетно реновиран. Овом приликом Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је да ће од сада радници радити у много бољим условима, а тиме ће и пацијенти имати боље услове за пружање лекарских услуга, додајући да ће држава Србија наставити да улаже на овом простору стварајући за све грађане боље услове за живот.
Лепосавић, 8. Новембра- Сваке године запошљаваћемо младе људе и улагати у привреду и друге инфраструктурне објекте, улагати у живот на Косову и Метохији, поручио је Марко Ђурић, отварајући реновирани Дом здравља у Лепосавићу. Казао је да људи овде са сигурношћу могу да планирају своју будућност и то је оно што је најважније, јер је сваки Србин на Косову и Метохији међа Косова и Метохије и највећи гарнат опстанка наше државе на овим просторима.
Реновирани Дом здравља у чијем саставу раде и амбуланте у Лешку и Сочаници, саграђен је пре тридест и пет година и сада је по први пут комплетно реновиран. На објеку је замелњена столарија, урађено је грејање, тоалети, реновира пословни простор, а потребно је још улагања у нову медицинску опрему како би се примерено овом времену пацијнтима пружале и боље услуге.
У том правцу директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић обећао је да ће ссе наставити са улагењем у овај објекат кроз набавку опреме.
– До краја године ући ћемо у набавку нових санитетских возила како би овај Дом здравља још боље радио, аи пуно ми је срце када сам чуо од радника да им је сада много лепше да раде у новим просторијама и да брину о својим пацијентима и да раде у условима који су примерени двадесет првом веку. Ово је крај који је познат по радним и вредним људима, који је био познат и повисокој стопи наталитета, наставићемо да улажемо да се овде деца рађају и одрастају у условима достојним човека, и веома ми је драго што сам видео људе који су решени да раде и да опстану као своји на своме, казао је Ђурић.
Говорећи о будућим плановима Ђурић је нагласио да се у целој Србији реализује још триста четрдест девет оваквих пројеката, као што је реконструкција овог Дома здравља који је засијао онаквим сјајем какв је био када је изграђен пре тридесет пет година. На простору Косова и Метохија наставиће се са улагањима у нове објекте и реконстеукцију постојећих објеката и за простор Косова и Метохије мора да буде средстава за улагање и у нова радна места и у здравство и у школство, истакао је Ђурић, додајући да Срби овде чувају српску државу и српски идентитет и зато са још већим еланом наставићемо да помажемо нашем народу.
Управница Дома здравља у Лепосавићу Љиљана Вукадиновић у своје и у име свих запослених казала је да је захваљујући Канцеларији за јавна улагања и локалној самоупарави , данас завршен један добар посао.” Добили смо нов реконструисан простор и тиме боље услове за рад. Ја сам по
Чела да радим у овом Дому здравља пре тридесет пет година када је отворен и ево ускоро оставићу га генерацијама које долазе. Знамо да је квалитетан простор један од основних предуслова адекватне и правовремене здравствене заштите. Потребна нам је и нова опрема, што се надам да ће бити завршено у наредном периоду. Трудићемо се да оправдамо поврење наших грађана јер само задовољан пацијент је мото свих наших запослених, казала је докторка Вукадиновић.
Милан Ивановић, директор Здравственог центра у Косовској Митровици овом приликом захвалио се директору Канцеларије за Косово и Метохију, као и Влади Републике Србије за бригу о српском народу на Косову и Метохији.
– Адаптацијом овог Дома здравља започет је велики посао реконструкције здравствених објеката у српским срединама на Косову и Метохији, а у које међународна заједница није хтела да улаже, а санирала је све албанске здравствене установе. Ово је само један сегмент ове озбиљне и одговорне политике која се води сада према овом простору и српаком народу на КиМ у погледу лечења наших пацијената, сигурно је да ће лечење сада бити адекватније и боље и у погледу стварања услова за рад наших запослених. Ових дана се завршава конкурс за запошљавање педест и једног новог радника у Здравствено центру у Косовској Митровици, а биће и нових запошљавања. И скоро повећање плата, највеће здравственим радницима биће још један стимуланс за боље услове за све наше запослене, казао је Ивановић.
Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, казао је да ће реновирани Дом здравља значити много за све запослене који овде раде, а сигурно и за све грађане општине Лепосавић који ће се лечити у бољим условима. В.Вукојевић

Подели на: