Најновије вести

Локалне заједнице прихватиле девети пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Девети пројекат Одбора за помоћ Косову и Метохији из РС “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” прихватила 21 локална заједница Републике Српске.

 

Српској деци школског узраста од 10 до 15 година из социјално угрожених породица из већинских српских општина и места на Косову и Метохији: Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока, Лепосавића, Србице, Вучитрна, Обилића, Косова Поља, Гораждевца, Клине, Ораховца, Велике Хоче, Осојана, Истока, Бања, Цколежа, Прилужја, Грачанице, Новог Брда, Липљана, Штрпца, Косовске Каменице, Витине, Шилова, Пасјана, Партеша у јуну ове године отвориће своја врата и прихватити породице и основне школе из 21 локалне заједнице Српске.

Општине и градови: Хан Пијесак, Приједор, Требиње, Градишка, Соколац, Прњавор, Вишеград, Дервента, Шамац, Источно Ново Сарајево, Брчко, Пале, Нови Град, Челинац, Бијељина, Бања Лука, Добој, Модрича, Брод, Милићи и Пелагићево угосиће седам дана децу преко породица и вршњака деце са Косова и Метохије од 19. до 27.јуна ове године.

Ово је до сада намасовнији пројекат са 23 аутобуса у коме очекујемо преко 1.100 ученика и наставника међу којима ће бити деца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи својих родитеља из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске МИтровице који ће бити гости Одбора и ЈУ “Сунце” школе у Приједору за ову категорију деце.

Као и протеклих година очекујемо подршку: Кабинета председнице, Владе и Министарства просвете и Културе Републике Српске, Канцеларије за Косово и Метохију и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије.

Највећа подршка овом пројекту су: локалне заједнице, основне школе а посебно породице које ове као и протеклих година широм отварају своја врата и дочекују драге госте, српску децу са Косова и Метохије,
У току седмодневног боравка деце са Косова и Метохије предвиђена су два братимљења ОШ”Свети Сава ” и “Вук С. Караџић” из Добоја са истоименим школама из Косовске Митровице и Витине. Предвиђена је као и протеклих година посета Административном центру и Влади Републике Српске у Бања Луци.

Настављамао и велику хуманитарну акцију за изградњу нашег великог пројекта Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за 144 деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Подели на: