Најновије вести

Магдалена због тумора на мозгу има и до 30 напада дневно, помозимо јој да оде у Хјустон

Шестогодишња Магдалена Недељковић из Косовске Митровице болује од туберозне склерозе која узрокује раст тумора и епилептичне нападе. Против ове тешке болести девојчица и њена породица, боре се већ пет и по година. Туморе на мозгу могуће је уклонити операцијом у Хјустону, која кошта 250.000 евра. До сада је прикупљено мање од пола – 110.000 евра.

 

 

Магдалена Недељковић има безброј бенигних тумора на мозгу, као и на оба бубрега. Сваког дана има по 30 епилептичних напада.

После много промена лекова и коришћења четири лека тренутно, она и даље има нападе и сада већ фармакорезистентну епилепсију.

“Магдалена има безброј тумора на мозгу и на оба бубрега, бенигни су, расту како расте мозак. Поред промена на мозгу има ангиомиолипоме на оба бубрега који се увећавају како године пролазе. Системска је болест, захвата читав организам”, објашњава за РТС Магдаленина мама, Тамара Недељковић.

Истиче да јој се стање свакодневно погоршава и да дневно има чак и до 30 напада.

“Ми не смемо да је оставимо саму ниједног тренутка јер може да се деси да изгуби свест и падне”, објашњава Тамара.

Уз све то, Магдалена касни у психомоторном развоју. Свакодневно су јој неопходни третмани дефектолога и логопеда.

“Због тумора она заостаје у развоју. Мало јој је моторика ослабљена на једној страни. Пошто има сваког дана нападе, просто регресира”, објашњава Тамара.

Међутим, лекари у Хјустону упознати су са њеним случајем. Верују да је она идеалан кандидат за операцију којом би се зауставили напади и након које би Магдалена могла нормално да се развија.

“Постоје лекари у Хјустону који ће моћи да отклоне Магдалени тубер на мозгу који јој ствара највећи проблем – свакодневне епилептичне нападе. Не знамо још каква ће бити операција, ласерска или класична, тој одлуци претходи савремена дијагностика. Међутим, политика болнице је таква да ми треба да уплатимо сав новац. После тога заказујемо термин”, објашњава Магдаленина мама Тамара.

За операцију недостаје још 140.000 евра 

Истиче да је за операцију у Хјустону потребно 250.000 евра, а да је до сада сакупљено око 110.000. У цифру од 250.000 евра урачунати су сви трошкови – са смештајем и авионском картом.

Апелује на добре људе широм земље да им помогну да прикупе остатак средства и одведу Магдалену у Хјустон.

У акцију прикупљања средстава укључили су се и грађани Косовске Митровице, али и рок музичар Момчило Бајагић Бајага и малишани из вртића “Плеј”, који су извели музичку нумеру у циљу прикупљања новчане помоћи за лечење Магдалене Недељковић из Косовске Митровице.

“Сваки грађанин нашем малог града учествовао је у акцији. Нећу да набрајам да не бих случајно неког изоставила јер су апсолутно сви стали уз нас и уз њихову помоћ смо и скупили скоро већину новца. Наравно, хвала и свима осталима који не живе у нашем граду, али су великог срца”, захвалила је Магдаленина мама Тамара.

Како можете да помогнете Магдалени

Слањем СМС поруке: Упишите 933 и пошаљите СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишите хуман933 и пошаљите СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864
IBAN: RS35160600000082342864
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Подели на: