Најновије вести

Макрон писао Куртију, нада се наставку дијалога са Београдом

Председник Француске Емануел Макрон честитао је Аљбину Куртију на избору за премијера привремених приштинских институција и поручио да се радује будућој сарадњи.

 

Емануел Макрон је у честитку Аљбину Куртију, између осталог, поменуо дијалог са Београдом, и поручио му да би га примио у Паризу да разговарају о томе и неким другим питањима.

“Знам да намеравате да спроведете темељне реформе које захтевају ваши суграђани: јачање владавине закона и економски и социјални развој Косова”, навео је Макрон у писму које преносе медији у Приштини.

Додао је, да би настојањима Куртија требало додати борбу против пандемије са непосредним приоритетом, у време када је Косово и Метохија тешко погођено и када се Европска унија мобилише да помогне региону да се избори са здравственом кризом и њеним последицама.

Француски председник пружио је подршку Куртију за све приоритете у корист житеља Косова, а понудио је и подршку дијалогу са Београдом, који би, према његовим речима, требало да се заврши свеобухватним споразумом.

Подели на: