Најновије вести

Мали примио у опроштајну посету Ентонија Годфрија, поклонио му књигу

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је са амбасадором САД у Београду Ентонијем Годфријем, кога је примио у опроштајну посету, и том приликом му се захвалио на досадашњој успешној сарадњи и поклонио му је књигу о Србији.

 

Саговорници су разговарали о заједничким пројектима који се тренутно спроводе и истакли да је много тога урађено у протеклом периоду, као и да је један од важних резултата отварање канцеларије Америчке развојне агенције (ДФЦ) у Београду, са којом ће се ускоро спроводити и прва гарантна шема.

На тај начин, ДФЦ и комерцијалне банке, са којима сарађује, ће понудити конкретне кредитне линије привреди, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Мали и Годфри су се сагласили да је важно да се унапређује економска сарадња, и да се привлаче амерички инвеститори који би још више улагали у Србију.

У том смислу, Мали је поновио да Република Србија постиже одличне економске резултате, да је прошле године имала привредни раст од 7,4 одсто, као и да је постала пожељна дестинација за инвестиције. Такође, прошле године Србија је привукла 3,9 милијарди евра страних инвестиција, што је више него 2019. године, која је била рекордна.

Амбасадор Годфри је истакао да је Република Србија у последњих неколико година постала апсолутни економски лидер на Западном Балкану, а министар је рекао да је важно да друге економије прате Србију, како бисмо сви заједно били још јачи као регион.

Министар Синиша Мали се захвалио амбасадору Годфрију на досадашњој успешној сарадњи и пожелео му много среће и успеха у будућем раду и на Инстаграму.

“Амбасадору САД у Србији Ентонију Годфрију поклонио сам, при опроштајној посети, књигу о Србији, иако знам да је добро упознао нашу земљу за ових неколико година, а поготово наше кулинарске специјалитете”, навео је Мали на свом Инстаграм профилу.

Подели на: