Најновије вести

Малишани “Ђурђевка” у посети Дому за старе и “Кући за омладину”

Поводом обележавања Дечије недеље, малишани Предшколске установе “Ђурђевак” из Грачанице, посетили су данас “Кућу за младе” у којој бораве особе ометене у развоју, као и Дом за старе у Грачаници.

 

Песмом и игром малишани Ђурђевка су данас још једном приредили радост онима који су најосетљивији део друштва, а то су особе са посебним потребама и стари.

Менаџер Дома за особе са посебним потребама Слађана Јефтић, каже да је ово један предиван знак пажње и да је ово прва оваква посета штићеницима ове установе.

“Деца су била предивна и сви смо уживали у наступу који је обрадовао и наше штићенике, а и нас који смо запослени у овој установи”.

Директорка ПУ “Ђурђевак” Верица Арсић каже да су малишани као и увек, припремили богат програм којим ће обележити Дечију недељу.

“Данас је “Дан доброте” у оквиру кога ћемо обићи и дружити се са децом са посебним потребама и старима. Наша деца би требало да знају да постоје различитости и деца са неким другим потребама. Учили смо их и да баке и деке треба да воле и да је њихово место уз породицу, јер нема срећнијег детињства од оног проведеног уз баке и деке”, каже директорка Ђурђевка.

Малишани Ђурђевка ће Дечију недељу наставити бројним активностима у оквиру којих ће имати спортске игре у ОШ “Краљ Милутин”, дечију луткарску представу у Дому културе у Грачаници и Дан отворених врата , када ће сви родитељи моћи да обиђу децу и виде како изгледа њихов боравак у вртићу.

Подели на: