Најновије вести

Манастир Високи Дечани привремено затворен за посетиоце

Због видно погоршане здравствене ситуације у вези са пандемијом коронавируса на Косову и Метохији и у ширем региону, манастир Високи Дечани привремено опет неће бити у могућности да прима посетиоце, саопштено је на Фејсбук страници овог манастира. Богослужења ће до даљњег бити вршена само у присуству братије манастира.

 

Из манастира Високи Дечани поручују да се о евентуалним променама режима посета информације могу пронаћи на сајту манастира или на њиховој Фејсбук страници.

Подсетимо, за разлику од цркви, манастири током пандемије на КиМ-у били су затворени за посетиоце, а према ранијој препоруци, односно одлуци Владике Рашко-призренског, Теодосија.

Од краја маја, када је кренуло ублажавање мера на Косову, омогућено је поновно отварање џамија и цркви за мањи број верника у односу на површину верског објекта.

Верски објекти у овом случају обавезали су се да се придржавају препорука косовског института за јавно здравље и Светске здравствене организације (СЗО) за одржавање дистанце и употребу личне заштитне опреме.

Подели на: