уторак, 09. августа 2022. | 22:13
Најновије вести

Манифстација културе у част Светом Сави

СВЕТОСАВСКИ БАЛ У ДОМУ КУЛТУРЕ У ОПШТИНИ ЗУБИН ПОТОК

 

 

У Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку, у четвртак 27. јануара, одржан је традиционални, осми по реду, Светосавски бал. Организатор овог Светосавског бала био је Дом културе „Стари Колашин“, а покровитељи Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Зубин Поток.
“Изнова се радујемо свечаностима културе, лепоте, песме и игре. Славимо највећег међу Србима и желимо да негујемо светосавске вредности које су наша светлост. На том путу је био још један од наших – велики научник и родољуб Никола Тесла, и зато њему посвећујемо овогодишњи бал”, истакла је директор Дома културе “Стари Колашин” Андријана Живановић.
Светосавску свечаност у Дом у културе у Зубином Потоку пригодним репертоаром у част Светом Сави и православљу увеличали су оперска примадона, мецосопран Јадранка Јовановић, вокални солиста Душан Свилар, црквени хор „Нушић“, ансамбл “Венац”, балетски пар Александра Аризановић и Никола Воштинић и балски оркестар “Олд Хат Орчестра”. Балски оркестар, Јадранка Јовановић и Душан Свилар, одабраним српским песмама али и страним познатим оперским и филмским нотама, учинили су ово вече величанственим, како и доликује, и донели дух балова, елеганције и гламура у Ибарски Колашин.
Балови су манифестација културе, лепоте и игре. Светосавски бал део је традиције српског народа од средине 19. века, а Светосавске свечаности у Београду, Бечу, Паризу и Ибарском Колашину оживљавају дух грађанске Србије.
Ове године, бал је био посвећен и лику и делу Николе Тесле.
Присутни на овој свечаности уживали су у програму, можда и најбољем од свих досадашњих балова, након чега заплесали у ритму традиционалних и дивних нота.
С.Ђ.

 

Подели на: