Најновије вести

Марко Чадеж уступио месту у КИФ-у Љуљзиму Рафуни

ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ

 

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж уступио је свој мандат председника Управног одбора Коморског инвестиционог форума Западног Балкана ( КИФ ЗБ6) председнику Привредне коморе Косова Љуљзиму Рафуни у уторак 22. новембра. На Инвестиционој конференцији у организацији Коморског инвестиционог форума, која је одржана у Љубљани, Чадеж је нагласио да је време за још веће поверење и сарадњу свих привреда у региону, саопштено је из Привредне Коморе Србије.
„Време је да верујемо једни другима, да славимо оно што нас спаја, а не оно што нас дели. Стога сам одлучио да уступим свој мандат председника Управног одбора КИФ-а, као наше заједничке регионалне коморе, драгом пријатељу Љујзиму Рафуни, председнику Привредне коморе Косова. Хајде да заједно изградимо бољу будућност за наше пословање, да од региона сукоба, изградимо регион успеха, рекао је Чадеж и захвалио се Рафуни на прихваћеном мандату.
Чадеж је истакао да пре осам година, када је почела сарадња Привредне коморе Србије и Привредне коморе Косова и потом свих комора региона, нико није веровао да је то могуће.
„И зато ми је изузетно драго када данас видим заједно колеге из свих привредних комора – Албаније , Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Србије и Косова, када видим да делимо заједничку визију, да делимо другу реалност. И то није нешто што се каже реда ради, јер рачуна се само оно шта заиста конкретно урадите, а ово је још један корак у том правцу“, рекао је Чадеж.
Коморски инвестициони форум Западног Балкана, који чине привредне коморе свих шест економија, окупља више од 350.000 компанија из целог региона, каже се у саопштењу ПКС.
С.Ђ.

 

Подели на: