Најновије вести

Марко Ђурић отворио штанд Канцеларије за КиМ на Београдском сајму

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић свечано је данас у Хали 1а Београдског сајма отворио штанд Канцеларије за Косово и Метохију на 64. Међународном сајму књига.

 

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и ове године представиће издаваштво и стваралаштво Срба са Косова и Метохије. Сваког дана од 20. до 27. октобра на штанду Канцеларије за КиМ у оквиру 64. Сајма књига публици ће се представити песници, уметници и научници са територије Косова и Метохије, као и књижевници и научни радници који се у свом стваралаштву и научним радовима баве питањем Косова и Метохије.

На овај начин, Канцеларија за Косово и Метохију ће, као и ранијих година, посетиоцима Сајма пружити увид у богатство научног, културног и уметничког ставралаштва наше јужне покрајине.

Поред ових активности, на другом штанду Канцеларије за КиМ у Хали 4 на 64. Међународном сајму књига у Београду, представиће се: Епархија рашко-призренска и Српска православна црква, Установа за издавачку делатност „Панорама-Јединство“, Дом културе „Грачаница“, Културно-просветна заједница Косова и Метохије, Књижевно друштво Косова и Метохије, Друштво пријатеља манастира Свети Архангели, Градска библиотека „Вук Караџић“ из Косовске Митровице, приштинска Народна универзитетска библиотека „Иво Андрић“, Агенција за издавачку делатност „Лестве“, Музеј у Приштини, Институт за српску културу Приштина – Лепосавић, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Дом културе „Свети Сава“ Исток-Хвосно, ЈП „Мрежа Мост“, ЈП „Стари Колашин“ из Зубиног Потока, Хуманитарна организација „Српска солидарност“ и Независна асоцијација студената „Сви за Космет“.

Подели на: