Најновије вести

Марко Ђурић: Велика победа Срба на КиМ

Српски кандидати у све четири општине на северу Косова и Метохије остварили су данас убедљиву победу, каже Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Ђурић је истакао да је Српска листа и у Косовској Митровици, и у Лепосавићу и у Звечану и у Зубином потоку остварила, и у апсолутним бројевима и појединачно као политичка организација Срба на КиМ, већи и бољи резултат него 2017. године.

 

Марко Ђурић је рекао да је ово велика победа Срба на КиМ, велики успех у борби за јединство са државом Србијом и у борби за јединство саме државе Србије.

“Наши људи, наши сународници на Косову и Метохији својим гласовима сачували су своја огњишта, показали су одговорност према држави Србији и бескрајну љубав и спремност да се и у немогућим условима препознају шта је одговорна и озбиљна политика коју су данас подржали”, навео је Ђурић.

Према његовим речима, ово је пропаст и неуспех оних који су позивали на бојкот ових избора, неких неодговорних политичких чинилаца у Србији и пропаст настојања Приштине да кандидујући Албанце у срединама у којима преко 90 одсто грађана чине људи српске националности, преузму контролу над севером.

“Вечерас се као ретко кад потврдила пословица да ‘Само слога Србија спасава'”, навео је Ђурић.

Ђурић је честитао свим сународницима и суграђанима успех на изборима.

“Честитам свим колегама који су самопрегорно радили да помогну нашем народу на КиМ. Наставићемо да се боримо, нема опуштања. Ова победа је нова одговорност да се ради још више и боље”, закључио је Ђурић.

Подели на: