Најновије вести

Марковић:Србији потребно национално јединство о Косову

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма каже да Србија мора да буде јединствена по питању Косова и Метохије и да није важно како се зове неко ко води Србију.

 

“Тај ко данас води Србију има поверење грађана Србије и он се бори да што више добијемо, а да нам што мање отму, јер ми никада ништа нисмо дали на Косову и Метохији, све су нам отели НАТО бомбардовањем”, казао је Марковић на страначком скупу у Лесковцу.

Одбацујући критике опозиције Марковић је рекао и да је добро што је председник Србије био на Сабору Српске православне цркве.

“Ваљда је добро када се разговара са црквом и ваљда је добро да црква чује шта мисли држава и да држава чује шта мисли црква”, оценио је Марковић додајући да смо ми једини народ који није јединствен око националног питања.

“Сви у нашем окружењу и на другим континентима су јединствени око националног питања. Овде код нас неки из опозиције само гледају како да дођу на власт да купе скупе аутомобиле и фотеље, а национално питање их не занима”, рекао је Марковић, саопштено је из његове странке.

Марковић је такође истакао да одлуке које се доносе у Приштини нису поткрепљене ни једним законом, ни актом ни Бриселским споразумом ни Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

“За то имају подршку три европске државе и једне преко баре. Србија сада мора да се избори какао да убеди те државе које годинама мрзе Србију и које гледају како да српски народ окриве да је геноцидан, шта је истина око Косова и Метохије”, истакао је Марковић.

Он је поручио Европи да је Србија испоштовала све своје међународне обавезе и дошло је време да Србија уђе у Европску унију. Такође је рекао да коалиција СПС – ЈС одлично функционише и да се Ивица Дачић и сада у Африци “бори да неке земље које су признале такозвано Косово, повуку то признање”.

У Лесковцу је одржана 2. редовна изборна Скупштина Актива жена Градског одбора Јединствене Србије за Лесковац којој је присуствовало 500 чланица тог тела. Марковић рекао да ЈС увек поштује жене, залажући се за њихов бољи и равноправан положај у друштву и породици. За председницу Актива жена Јединствене Србије у Лесковцу изабрана је Јелена Јанковић, потпредседница Удружења писаца у Лесковцу, професор разредне наставе.

Подели на: