понедељак, 16. маја 2022. | 17:17
Најновије вести

Медицински апарати и санитетски материјал амбуланти у Лепини

Поводом дана медицинских сестара, представници општине грачаница обишли су данас амбуланту у Лепини и неколико медицинских апарата и санитетски материјал.

 

Амбуланту у Лепини, која функционише у склопу Дома здравља Доња Гуштерица, обишли су градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић и директор Одељења за здравство Александар Поповић, који су поручили да ће им побољшање услова за рад у здравственим установама бити приоритет и у овој години, како би становници ове општине имали адекватну медицинску помоћ.

Преедседник Општине Грачаница Срђан Поповић казао је да свако место на територији општине има по једну адекватно уређену медицинску установу.

„ Ово је била и прилика да разговарамо са особљем и лекарима да видимо на који начин убудуће можемо да помогнемо ову амбуланту.Надамо се да ће уручена помоћ олакшати рад медицинском особљу. У интересу је општине да што више оснажи здравствени систем поготову у местима као што су Лепина, Радево скуланево Суви До , Батусе јер је веома битно да здравстени систем и установе буду мештанима увек на услузи “, казао је председник Општине Грачаница Срђан Поповић.

Директор одељења за здравство Александар Поповић најавио је наставак равномерног улагања у све здравствене установе.

„Циљ нам је да и током 2019. године, као и претходне, остваримо све планиране активности. Ово је један од примера наставка улагања у здравствене установе и тако ће бити и убудуће. Настојаћемо да створимо амбијент у којем нећемо бринути о квалитету пружања здравствених услуга нашим грађанима“, рекао је Александар Поповић.

На уручној помоћи општинском одељењу за здравство и председнику општине Грачаница, захвалио се заменик директора Дома здравља у Доњој Гуштерици др Небојша Миловановић, који је истакао одличну сарадњу са представницима општине Грачаница који, како је казао, „имају слуха да препознају потребу овдашњег здравственог система“

„Добили смо доста донација од општине Грачаница и Одељења за здравство што се тиче инфузионих раствора, санитетског материјала као и апарата за дијагностику. Амбуланту у Лепину издваја и професинална стоматолошка пракса што је одлично јер на тај начин спроводимо један програм где и децу и одрасле едукујемо да воде рачуна о свом оралном здрављу. Уз помоћ општине Грачаница и других људи који се баве здравством настављамо да пружамо добар квалитет медицинских услуга“, рекао је др Миловановић.

Амбуланта у Лепини свакодневно ради у две смене , каже медицинска сестра Милена Илић која се општини Грачаница захвалила на помоћи.

„ Имамо лекара опште праксе сваког дана, као и доктора специјалисту хематолога др Зорана Митровића који има велики број прегледа. Активна је и служба патронаже која обилази пацијенте који нису у могућности да дођу до амбуланте и тако им пружамо сву адекватну здравствену заштиту чак и пацијатима који болују од карцинома“, казала је Милена Илић.

Лекари и медицинско особље амбиланте у Лепини, пуни су речи хвале и за директора Зорана Митровића, чијим је залагањем, како истичу, ова установа од руине постала лепо уређен простор, у коме се пацијентима на достојанствен начин могу пружати медицинске услуге.

Амбуланта у Лепини свакодневно пружа примарне медицинске услуге становницима Лепине, Радева, Скуланева, Сувог Дола и Батуса, а захваљујући помоћи Канцеларије за КиМ и општине Грачаница и залагању руководства ове здравствене установе, у претходних неколико година ова медицинска установа је реновирана и опремљена новим намештајем, као и модерном стоматолошком столицом.

Подели на: