Најновије вести

“Међународна заједница да се пресабере”

Генерални сектретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић рекао је за РТС да се међународне организације на Космету не виде од агресије и понашања Приштине. Међународна заједница мора да се пресабере, ипак је Резолуција 1244 жива, рекао је Одаловић.

 

Савет безбедности разматрао је јуче извештај генералног секретара УН Антонија Гутереса о стању на Косову и Метохији. Ивица Дачић, који је заступао интересе Србије, позвао је на дијалог и решавање косовског проблема мирним путем, уз проналажење компромисног решења.

Генерални секретар МСП-а Вељко Одаловић сматра да је Дачићев наступ био врло одговоран.

“Указао је шта се на простору КиМ дешавало не само последњих неколико месеци у извештајном периоду, него и актуелни тренутак. Подсетио је на понашање Приштине, опасне игре и авантуре, упаде специјалних јединица, хапшења, пребијања које смо видели. Ово је пети упад специјалних једница на север последњих година”, навео је Одаловић.

Рекао је и да су опасне најаве да ће протерати Унмик, да он више није потребан.

“Дачић је упозорио на понашање Приштине и на нове провокације које могу да имају последице. Ово је тренутак у ком међународна заједница мора да се пресабере, ипак је Резолуција 1244 жива, присутна. По њеном мандату су ту и Кфор и Унмик”, истакао је Одаловић.

Додао је да се међународне организације на Космету ни не виде од агресије и понашања Приштине и њених званичника.

Подели на: