Најновије вести

Медведев: Част ми је да учествујем у прославама у Београду

У част 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, у присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Русије Дмитрија Медведева вечерас су испаљени почасни плотуни, уз велики ватромет.

 

Након обраћања медијима, Вучић и Медведев су са терасе централног салона Палате Србија испратили спектакуларан ватромет.

Ватромет је трајао неколико минута, уз плотуне испаљене са дунавске стране Палате.

Руски премијер борави данас у званичној посети Србији, управо поводом обележавања важне годишњице, дана ослобођења српске престонице, у којем су се заједно борили совјетски и српски војници.

Премијер Русије Дмитриј Медведев објавио је вечерас на Твитеру да је почаствован да учествује у обележавању 75-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

“Велика ми је част да учествујем у прославама 75-годишњице ослобођења Београда од нациста. Такве битке као што је Београдска офанзива одлучиле су судбину Европе и целог света. Сећање на њу пођеднако негују српски и руски народ”, навео је Медведев и објавио фотографију са Спомен-гробља ослободиоцима Београда, где је положио венце заједно са премијерком Аном Брнабић.

Подели на: