уторак, 06. децембра 2022. | 09:16
Најновије вести

Медведев у Београду

Руски премијер Дмитриј Медведев стигао је у једнодневну званичну посету Србији, поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

 

По завршетку вежбе, Медевед се упутио ка Палати “Србија” где ће га свечано, уз Гарду Војске Србије, дочекати Александар Вучић.

12.40 – Руски премијер стигао на аеродром у Батајници где присуствује приказу најсавременијег наоружања и опреме Војске Србије.

12.10 – Медведев стигао у Београд, где га је на Аеродрому “Никола Тесла” дочекала премијерка Ана Брнабић. После краћег разговора упутили су се ка батајничком аеродрому.

Дочек Дмитрија Медведева на Аеродрому “Никола Тесла”
Медведева је на Аеродрому “Никола Тесла” уз чланове делегације дочекала премијерка Ана Брнабић.

Руски премијер ће се потом упутити на војни Аеродром “Пуковник – пилот Миленко Павловић” где је присуствовао војној вежби “Слобода 2019”.

По завршетку вежбе, Медведева ће испред Палате “Србија” свечано дочекати председник Александар Вучић.

Вучић ће у Палати “Србија” заједно са премијерком Аном Брнабић за Медведева и чланове руске делегације приредити радни ручак.

Вучић и Медведев би, према протоколу, требало да разговарају 45 минута, након чега ће се обратити новинарима. Потом ће се на посебној седници обратити посланицима Скупштине Србије.

Планирано је да руски премијер заједно са Вучићем положи венац на споменик “Смрт фашизму, слобода народу” на Калемегдану.

Медеведев ће присуствовати и свечаној академији поводом 75. годишњице осолобођења Београда у Сава центру, а госта из Русије српски председник угостиће на вечери у Дому гарде.

Подели на: