Најновије вести

Мере заштите се морају поштовати

Поповић са релевантним органима о мерама поводом предстојећег празника Велика Госпојина.

 

У општини Грачаница данас је одржана седница општинског Кризног штаба на којој је разматрана актуелна епидемиолошка ситуација везана за вирус Ковид 19 на територији локалне самоуправе.
Седница је одржана и поводом предстојећег празника Успења Пресвете Богородице, познатог као Велика Госпојина, који Грачаница обележава као своју славу, односно потребе да се још једном скрене пажња на обавезно предузимање свих превентивних мера за спречавање и ширење коронавируса.
О акутелној ситуацији са представницима здравства, полиције, инспекције и другим члановима Кризног штаба, разговарао је председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је још једном позвао на одговорност и том приликом истакао да само заједничким напорима можемо да се изборимо са невидљивим непријатељем.
У том смислу, Кризни штаб Општине Грачаница донео је следеће закључке:
Епидемиолшка сиутација на територији општине Грачаница у вези са вирусом корона на дан 26. август 2020. године је побољшана, имајући у виду да у последњих 11 дана није било инфицираних новим коронавирусом.
Апелује се на грађане да и даље спроводе превентивне мере и поштују препоруке надлежних, држе физичку дистанцу и носе маске, посебно за време предстојећег празника када се очекује већа концентрација људи.
И даље је забрањен рад угоститељских објеката у затвореном простору. Уз поштовање свих наведених мера заштите дозвољен је рад угоститељских објеката који имају башту до 22.30 часова.
Обавезују се сва привредна друштва да поштују прописане мере заштите и да за сва радно ангажована лица обезбеде заштиту опрему.
Поводом предстојећег празника Велика Госпојина од 28. до 30. августа, због веће концентрације људи, биће појачано присуство и заједничке патроле полиције и припадника КФОР-а.
За спровођење мера стараће се надлежни полицијски, инспекцијски и општински органи. Полицијски службеници ће лицима који не поштују препоручене мере изрицати казне.
Одељењу инспекције налаже се да изврши контролу привредних и других објеката како бих обавестили о новим мерама.

М.Ч.

Подели на: