Меркел и Макрон: Желимо дијалог Београда и Приштине

Немачка канцеларка и председник Француске желе да дају нови замах процесу нормализације односа Београда и Приштине, речено је из кабинета Ангеле Меркел.

 

На питање да ли то што су се Немачка и Француска директно укључиле у решавање косовског проблема значи да ове земље нису задовољне учинком Евопске уније, портпарол савезне владе каже да обе земље подржавају наставак дијалога.

“Немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Емануел Макрон изразили су пуну подршку дијалогу о нормализацији између Србије и Косова. Они желе да дају нови замах процесу који се одвија под окриљем Европске уније”, саопштили су из немачке владе.

Поводом изјаве портпаролке Европске уније Маје Коцијанчич која је нагласила да шефица европске дипломатије Федерика Могерини остаје једини посредник у дијалогу Београда и Приштине, из кабинета Меркелове наводе да сарађују са Бриселом.

“Као што је наведено, и председник Макрон и канцеларка Меркел у потпуности подржавају процес нормализације уз помоћ Европске уније”, наводе у Влади Немачке.

Подели на: