Најновије вести

Мета дечије игралиште у Сушици

Нови инцидент у општини Грачаница

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је дечије игралиште у Сушици где су непозната лица исписала графите ”УЋК”, ”Косово  је Албанија”, али и погрдне поруке упућене Србима. Графити су дан након исписивања префарбани, а председник општине је из Сушице позвао на прекид провокација према српској заједници.

-Срамно је и недопустиво да се овакве провокације дешавају на месту где се заједно играју и српска и албанска деца, у овом мултиетничком селу. Циљ свега овога је застрашивање и притисак на српско становништво, рекао је Поповић.

Он је нагласио да у Сушици до сада није било оваквих проблема и провокација.

– Из разговора са мештанима закључио сам да су узнемирени, јер нису очекивали овако нешто на дечијем игралишту. Графити су уклоњени, али то није довољно. Полиција мора да пронађе починиоце овог и свих претходних инцидената, јер непроналажењем починилаца амнестирамо сва дела која су се дешавала и тиме се даје основ да се овако нешто настави. Ово је пети инцидент за месец дана у нашој општини и упркос разговорима са полицијом и Кфором они не престају, казао је Поповић у Сушици.

Председник Локалног савета Сушице Марко Симић рекао је да са комшијама Албанцима у Сушици до сада никада није било оваквих проблема.

– Сумњамо да су ово урадиле особе које су дошле на одмор из иностранства. Надам се да се ништа слично неће поновити. Одмах сам позвао представника Албанаца из Сушице. Он није био обавештен али је обећао да ће разговарати са својим сународницима и да ће учинити све да се овако нешто не понови, казао је Симић и додао да су Срби из Сушице узнемирени и уплашени.

Током посете председника општине Грачаница Срђана Поповића Сушици дечије игралиште обишле су и патроле КФОР-а и Косовске полиције.

 

 

 

М.Ч.

 

Подели на: