понедељак, 05. децембра 2022. | 08:59
Најновије вести

Михајловић: Изјаву премијерке Брнабић користе за оправдање насиља над Србима на КиМ

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да приштински званичници изјаву премијерке Србије Ане Брнабић — да су политички представници Албанаца из Приштине као некадашњи припадници ОВК “људи из шуме” — користе како би оправдали брутално насиље и хапшење Срба на КиМ које се десило у уторак када су јединице РОСУ упале у четири општине на северу покрајине.

 

“Мислим да је свима јасно да приштински званичници користе једну неспретну изјаву председнице Владе како би и пред домаћом, али и пред иностраном јавношћу оправдали не само хапшење Срба које се догодило пре неколико дана, већ и брутално пребијање Срба, као и хапшење руског држављанина, који је, између осталог, члан Мисије УН на Косову”, рекла је Михајловићева новинарима у Београду.

Истакла је да то што покушавају да ураде не може и неће проћи, јер све оно што се десило у претходних неколико дана још више говори у прилог да је компромис и договор неопходан, и то не само Србима, већ и Албанцима.

“Алтернативе уколико се не постигне компромис јесу свађе и сукоби, на шта је упозорио и председник Александар Вучић у Скупштини пре неколико дана када је говорио и излагао извештај о КиМ”, навела је министарка.

Нагласила је да је Србија опредељена за стабилност, за европске стандарде и интеграције, за преговоре и компромис.

“Ово више није питање само Београда и Приштине, већ питање стабилности комплетне југоисточне Европе”, закључила је министарка Михајловић.

Подели на: