понедељак, 16. маја 2022. | 16:28
Најновије вести

Михајловић: Насиље над женама и децом није приватна ствар

Борба против насиља над женама и децом један је од приоритета Владе, али није довољно то што се доносе добри закони и што постоје институције, већ је неопходно да свако да свој допринос, изјавила је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић.

 

Зорана Михајловић је, поводом последњег случаја насиља у Новом Саду, истакла да није довољно саосећати када се насиље догоди, а да се о насиљу ћути и ништа не предузима, саопштено је из кабинета потпредседнице Владе.

“Нека деца су јуче остала без мајке, то су наши суграђани, ту су из нашег комшилука. Недопустиво је да знамо да насиље постоји, да видимо да се дешава и да ништа не предузмемо”, рекла је Михајловићева.

У борби против насиља важна је улога свих – институција да обављају свој посао, медија да о насиљу не извештавају таблоидно и сензационалистички, а грађана и грађанки Србије да насиље не заташкавају, јер оно није приватна ствар, истакла је председница Координационог тела за родну равноправност.

“Ово је заједничка борба државе и грађана. Помозите да до насиља не дође”, апеловала је Михајловићева.

Подели на: