субота, 08. маја 2021. | 00:34

Михајловић: О КиМ у парламенту разговарати аргументима

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић рекла је да је расправа у парламенту поводом извештаја о Косову и Метохији прилика да се на рационалан и аргументован начин разговара о стварању услова за мир, сигурност и бољу будућност за српски народ на Косову и Метохији и Србији у целини.

 

Зорана Михајловић је додала да је расправа прилика да посланици чују извештај председника Србије, али и да изнесу своје ставове о ситуацији у вези с Косовом и Метохијом.

“Не очекујем да расправа буде лака, није лака ни у британском парламенту кад се расправља о Брегзиту, али очекујем да посланици покажу одговорност према грађанима и да расправу искористе за изношење аргумената, а не за пуко нападање политичких противника”, саопштила је Михајловићева.

Навела је да то што део посланика опозиције бојкотује седницу — на којој се разматра тако важна тема као што је питање Косова и Метохије — говори о њиховом односу према косовском питању.

“Парламент је место за расправу о најважнијим државним питањима, а политичари којима су дневнополитичка питања преча од државних, могу дијалог да воде и једни с другима испод шатора у Пионирском парку”, закључила је Михајловићева.

Подели на: